Concha (mexikói édeskenyér)

Ingredients:
TETEJÉRE (linzer réteg):
BL 55 finomliszt
100 g
cukor
100 g
margarin
100 g
étel színezék (opcionális)
A TÉSZTA:
BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki élesztő
40 g
só
5 g
cukor
125 g
vaníliás cukor
1 csomag
tojás
2 db
margarin
90 g
víz
100 ml
Preparation mode:
Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt hűtőben pihentesd.
A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva pihentess legalább 1 órát.
Egyenként 90 grammos darabokra vágd a tésztát és gondosan gömbölyítsd fel! Ismét pihentesd 10 percet.
Közben a linzert nyújtsd ki és egy kiszúróval akkora lapokat szúrj, mint a tészta átmérője. Tedd a tészta felületére és egy éles késsel mintázd.
Letakarva keleszd legalább 1 órát.
165 °C-ra előmelegített sütőben süsd 18-20 percig.
Jó étvágyat!