Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Csokis fonott kalács

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
tojás
1 db
cukor
50 g
vaj
50 g
tej
180 ml
habtejszín
50 ml
TÖLTELÉK:
margarin
100 g
kakaópor
30 g
vanillincukor
2 csomag
porcukor
100 g
étcsokoládé
fél tábla
tejcsokoládé
fél tábla
habtejszín
70 ml

Preparation mode:

Töltelék elkészítése: A csokoládékat lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ehhez a margarint melegítsük puhára.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk, majd letakarva kelesztjük 20 percet.

Kilenc egyenlő részre osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük. Minden gombócot kinyújtunk ovális alakúra és a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztákon, majd feltekerjük és szálat formázunk belőle.

3 szálat összefonunk, majd sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva kelesztjük meleg helyen 40-50 percet.

Sütés előtt egésztojással lekenjük.

170 °C-os sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!