Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Csokis fonott kalács

Hozzávalók

  • BL 55 finomliszt
    500 g
  • friss Budafoki élesztő
    25 g
  • só
    10 g
  • tojás
    1 db
  • cukor
    50 g
  • vaj
    50 g
  • tej
    180 ml
  • habtejszín
    50 ml
  • TÖLTELÉK:
  • margarin
    100 g
  • kakaópor
    30 g
  • vanillincukor
    2 csomag
  • porcukor
    100 g
  • étcsokoládé
    fél tábla
  • tejcsokoládé
    fél tábla
  • habtejszín
    70 ml

Elkészítés:

Töltelék elkészítése: A csokoládékat lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ehhez a margarint melegítsük puhára.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk, majd letakarva kelesztjük 20 percet.

Kilenc egyenlő részre osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük. Minden gombócot kinyújtunk ovális alakúra és a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztákon, majd feltekerjük és szálat formázunk belőle.