Hozzávalók
- BL 55 finomliszt500 g
- friss Budafoki élesztő25 g
- só10 g
- tojás1 db
- cukor50 g
- vaj50 g
- tej180 ml
- habtejszín50 ml
- TÖLTELÉK:
- margarin100 g
- kakaópor30 g
- vanillincukor2 csomag
- porcukor100 g
- étcsokoládéfél tábla
- tejcsokoládéfél tábla
- habtejszín70 ml
Elkészítés:
Töltelék elkészítése: A csokoládékat lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ehhez a margarint melegítsük puhára.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk, majd letakarva kelesztjük 20 percet.
Kilenc egyenlő részre osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük. Minden gombócot kinyújtunk ovális alakúra és a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztákon, majd feltekerjük és szálat formázunk belőle.