Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cukkinis-sajtos kenyér

Ingredients:

BL 80 fehérkenyérliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
tejföl
175 g
cukkini reszelve, lesózva, kinyomkodva
2 közepes db
kb. 200 g
trappista sajt kockázva
150 g
víz
170 ml

Preparation mode:

A cukkini és a sajt kivételével készíts össze mindent egy dagasztótálba. A folyadékkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát, ami kissé kemény. A dagasztás végén tedd bele a cukkinit és a darabolt sajtot is. Amikor eldolgoztad a tésztában, akkor tedd át egy tálba és letakarva pihentesd legalább 40 percet.

80 g-os darabokra mérd ki a tésztát, majd gömbölyítsd fel mindet. Kiolajozott tortaformába (18 cm) vagy keretbe (18×10 cm) helyezd a gombócokat, 6-7 db-ot egy formába. Letakarva keleszd kb. 60 percig.

Sütés előtt vizezd le a felületét és kevés szemesmákkal szórd meg.

190 °C-os előmelegített sütőben süsd készre kb. 20 perc alatt.

Jó étvágyat kívánunk!