Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Cukormentes semlor

Ingredients:

tönkölyliszt
250 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
250 g
Budafoki friss élesztő
25 g
5 g
vaj
50 g
tojás
1 db
eritrit
10 g
tej
250 ml
TÖLTELÉK:
mandulaliszt
200 g
eritrit
80 g
tej, hogy kenhető legyen
80 ml
tejszín- habbá verve
4 dl

Preparation mode:

A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet.

Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre.

40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára.

A kihűlt sütemények tetejét vágd le, majd a belsejét kapard ki és az összekevert mandulás krémmel (mandulaliszt + eritrit + tej) töltsd meg. A felvert tejszínhabot tedd nyomózsákba és díszítsd az édességet, majd tett rá a „kalapját”.

Ízlés szerint szórd meg eritrit porral.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Footnotes:

A semlor egy svéd marcipános-tejszínes desszert, amit mindenképpen megéri kipróbálni.

Ebben a cukormentes változatban a marcipán tölteléket mandulaliszt- eritrit-tej keverékével helyettesítettük.