Hozzávalók
- tönkölyliszt250 g
- teljes kiőrlésű búzaliszt250 g
- Budafoki friss élesztő25 g
- só5 g
- vaj50 g
- tojás1 db
- eritrit10 g
- tej250 ml
- TÖLTELÉK:
- mandulaliszt200 g
- eritrit80 g
- tej, hogy kenhető legyen80 ml
- tejszín- habbá verve4 dl
Elkészítés:
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet.
Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre.
40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára.
A kihűlt sütemények tetejét vágd le, majd a belsejét kapard ki és az összekevert mandulás krémmel (mandulaliszt + eritrit + tej) töltsd meg. A felvert tejszínhabot tedd nyomózsákba és díszítsd az édességet, majd tett rá a „kalapját”.
Ízlés szerint szórd meg eritrit porral.