Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Cukormentes semlor

Hozzávalók

  • tönkölyliszt
    250 g
  • teljes kiőrlésű búzaliszt
    250 g
  • Budafoki friss élesztő
    25 g
  • só
    5 g
  • vaj
    50 g
  • tojás
    1 db
  • eritrit
    10 g
  • tej
    250 ml
  • TÖLTELÉK:
  • mandulaliszt
    200 g
  • eritrit
    80 g
  • tej, hogy kenhető legyen
    80 ml
  • tejszín- habbá verve
    4 dl

Elkészítés:

A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet.

Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre.

40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára.

A kihűlt sütemények tetejét vágd le, majd a belsejét kapard ki és az összekevert mandulás krémmel (mandulaliszt + eritrit + tej) töltsd meg. A felvert tejszínhabot tedd nyomózsákba és díszítsd az édességet, majd tett rá a „kalapját”.

Ízlés szerint szórd meg eritrit porral.