Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Epres-bazsalikomos kosár

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
10 g
4 g
cukor
13 g
vaj
10 g
tej
135 ml
hajtogató vaj
125 g
sütőpapír között téglalap alakúra nyújtott vaj
TÖLTELÉK:
felezett eper
300 g
friss bazsalikom
6-8 levél
cukor
80 g
vaníliás cukor
10 g
apróra vágott friss eper
170 g
zselatin por
7 g
DÍSZÍTÉS:
friss bazsalikom levelek

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A felezett epret a cukorral, bazsalikommal és a vaníliás cukorral kevergetés mellett forrald kb. 10 percig, majd botmixerrel daráld le. Keverd bele a porzselatint és újból forrald fel. A tűzről levéve keverd bele a kis kockára vágott eper darabokat, kihűlés után felhasználható.

Elkészítés:

A hajtogató vaj kivételével mérj össze mindent és a hideg tejjel készíts egy homogén tésztát. Nyújtsd ki téglalap alapúra és fólia alatt tedd hűtőbe.

Hajtogató vaj: egy sütőpapír segítségével készítsd elő a vajat (nyújtsd ki téglalap alakúra), majd felhasználásig tartsd hűtőben.

Csomagold be a tésztába a kinyújtott vajat és nyújtsd ki, majd végezz dupla hajtást. Tedd ismét hűtőbe kb. 30 percre és ismételd meg a hajtogatást.

Alaposan pihentesd hűtőben, majd nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra és 10×10 cm-es darabokra vágd fel. Vágd be a széleit és hajts belőle csillag formát.

Egésztojással kend le és letakarva keleszd legalább 60 percet.

180 °C-os előmelegített sütőben süsd 15-18 percig.

A kihűlt leveles tésztát töltsd meg az epres töltelékkel.

Footnotes:

Tálalás előtt díszítsd friss bazsalikom levéllel.

Jó étvágyat kívánunk!