Epres-bazsalikomos kosár
Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A felezett epret a cukorral, bazsalikommal és a vaníliás cukorral kevergetés mellett forrald kb. 10 percig, majd botmixerrel daráld le. Keverd bele a porzselatint és újból forrald fel. A tűzről levéve keverd bele a kis kockára vágott eper darabokat, kihűlés után felhasználható.
Elkészítés:
A hajtogató vaj kivételével mérj össze mindent és a hideg tejjel készíts egy homogén tésztát. Nyújtsd ki téglalap alapúra és fólia alatt tedd hűtőbe.
Hajtogató vaj: egy sütőpapír segítségével készítsd elő a vajat (nyújtsd ki téglalap alakúra), majd felhasználásig tartsd hűtőben.
Csomagold be a tésztába a kinyújtott vajat és nyújtsd ki, majd végezz dupla hajtást. Tedd ismét hűtőbe kb. 30 percre és ismételd meg a hajtogatást.
Alaposan pihentesd hűtőben, majd nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra és 10×10 cm-es darabokra vágd fel. Vágd be a széleit és hajts belőle csillag formát.
Egésztojással kend le és letakarva keleszd legalább 60 percet.
180 °C-os előmelegített sütőben süsd 15-18 percig.
A kihűlt leveles tésztát töltsd meg az epres töltelékkel.
Footnotes:
Tálalás előtt díszítsd friss bazsalikom levéllel.
Jó étvágyat kívánunk!