Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Ferdinánd tekercs

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
25 g
vaj
50 g
tojás
1 db
vaníliás cukor
1 csomag
tej
200 ml
TÖLTELÉK:
vaj
150 g
kristálycukor
150 g
vaníliás cukor
1 csomag
LOCSOLÓ:
habtejszín
2 dl
vaníliás cukor
3 csomag

Preparation mode:

Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet.

Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag.

Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és cukrozott tepsibe helyezd a csigákat, közvetlen egymás mellé.

Letakarva keleszd legalább 50 percet. 170 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 30 percet.

A sütés felénél locsold meg a vaníliás tejszínnel.

Jó étvágyat kívánunk!