Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Ferdinánd tekercs

Hozzávalók

  • búzafinomliszt
    500 g
  • friss Budafoki élesztő
    25 g
  • só
    10 g
  • cukor
    25 g
  • vaj
    50 g
  • tojás
    1 db
  • vaníliás cukor
    1 csomag
  • tej
    200 ml
  • TÖLTELÉK:
  • vaj
    150 g
  • kristálycukor
    150 g
  • vaníliás cukor
    1 csomag
  • LOCSOLÓ:
  • habtejszín
    2 dl
  • vaníliás cukor
    3 csomag

Elkészítés:

Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet.

Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag.

Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és cukrozott tepsibe helyezd a csigákat, közvetlen egymás mellé.

Letakarva keleszd legalább 50 percet. 170 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 30 percet.

A sütés felénél locsold meg a vaníliás tejszínnel.

Jó étvágyat kívánunk!