Hozzávalók
- búzafinomliszt500 g
- friss Budafoki élesztő25 g
- só10 g
- cukor25 g
- vaj50 g
- tojás1 db
- vaníliás cukor1 csomag
- tej200 ml
- TÖLTELÉK:
- vaj150 g
- kristálycukor150 g
- vaníliás cukor1 csomag
- LOCSOLÓ:
- habtejszín2 dl
- vaníliás cukor3 csomag
Elkészítés:
Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag.
Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és cukrozott tepsibe helyezd a csigákat, közvetlen egymás mellé.
Letakarva keleszd legalább 50 percet. 170 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 30 percet.
A sütés felénél locsold meg a vaníliás tejszínnel.
Jó étvágyat kívánunk!