Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Foszlós kakaós kalács

Ingredients:

liszt
60 dkg
csipet
szacharin
25+5 db
3+1/2 dl+2 evőkanál tej
olaj
1 dl
Budafoki élesztő
4 dkg
holland kakaó
2 ek
cukor
3 ek
mazsola

Preparation mode:

3 dl tejet a 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzá a sót, a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejben feloldott 5 szem szacharint és a kakaóport. Mindkét tésztát egyforma nagyságúra nyújtjuk. A fehér tésztára ráfektetjük a barna tésztát, megszórjuk mazsolával és henger alakúra feltekerjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és langyos helyen 1,5 órát kelesztjük. Sütés előtt cukros tejjel megkenjük a tetejét. A sütőt nem kell előmelegíteni, mert még a melegítés közben is kel a tészta. Hideg sütőbe kell tenni, amit 180 fokra kapcsolunk, 35-40 perc alatt készre sütjük. Sütés közben meg lehet kenni még egyszer a cukros tejjel. (Én ebből a mennyiségből két rudat szoktam csinálni). Nagyom finom, foszlós lesz.