Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gesztenyés kifli

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
15 g
3 g
cukor
25 g
vaníliás cukor
1 csomag
vaj vagy margarin
125 g
tojássárgája
1 db
tej
75 ml
TÖLTELÉK:
gesztenyemassza (ízesített gesztenyepüré)
500 g
LOCSOLÓ:
tej
50 ml
cukor
25 g
vaníliás cukor
20 g
rum vagy rum aroma
pár csepp

Preparation mode:

A lisztet, az ízesítő anyagokat és a zsiradékot morzsold össze, majd add hozzá a többi hozzávalót, és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát.

Tedd fóliába és a hűtőben pihentesd 1 órát.

Készíts 30 grammos csepp alakú tésztákat és nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, tegyél bele 30 g gesztenyemasszát és csavard fel, mint egy kiflit.

Tedd sütőpapíros lemezre és meleg helyen keleszd kb. 1,5 órát, majd 180 °C-os előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süsd aranybarnára.

Sütés közben az ízesített tejjel alaposan kend át többször.

Jó étvágyat kívánunk!