Hozzávalók
- búzafinomliszt250 g
- friss Budafoki élesztő15 g
- só3 g
- cukor25 g
- vaníliás cukor1 csomag
- vaj vagy margarin125 g
- tojássárgája1 db
- tej75 ml
- TÖLTELÉK:
- gesztenyemassza (ízesített gesztenyepüré)500 g
- LOCSOLÓ:
- tej50 ml
- cukor25 g
- vaníliás cukor20 g
- rum vagy rum aromapár csepp
Elkészítés:
A lisztet, az ízesítő anyagokat és a zsiradékot morzsold össze, majd add hozzá a többi hozzávalót, és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát.
Tedd fóliába és a hűtőben pihentesd 1 órát.
Készíts 30 grammos csepp alakú tésztákat és nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, tegyél bele 30 g gesztenyemasszát és csavard fel, mint egy kiflit.
Tedd sütőpapíros lemezre és meleg helyen keleszd kb. 1,5 órát, majd 180 °C-os előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süsd aranybarnára.
Sütés közben az ízesített tejjel alaposan kend át többször.