Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Glutén- és laktózmentes almás pite

Ingredients:

rizsliszt
200 g
kukoricaliszt
50 g
laktózmentes puha vaj
25 g
porcukor
25 g
Budafoki élesztő
25 g
egész tojás
1 db
késhegynyi
tojás sárgája
1 db
útifűmaghéj
1 kk
őrölt fahéj
1 kk
kristálycukor + fahéj
az almára

Preparation mode:

Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve tesszük a tésztára. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és kereszt alakban az almára helyezzük. Felületét a felvert egész tojással lekenjük és légkeveréses sütőben 175 fokon 20-22 percig sütjük.

Elkészítés lépései:

Glutén- és laktózmentes almás pite elkészítésének 1. lépése