Glutén- és laktózmentes almás pite

Ingredients:
rizsliszt
200 g
kukoricaliszt
50 g
laktózmentes puha vaj
25 g
porcukor
25 g
friss Budafoki élesztő
25 g
egész tojás
1 db
tojás sárgája
1 db
só
1 csipet
útifűmaghéj
1 kk
őrölt fahéj
1 kk
TÖLTELÉK:
alma
ízlés szerint
kristálycukor+fahéj
ízlés szerint
TETEJÉRE:
tojás (lekenni)
1 db
Preparation mode:
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt.
Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát.
Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve tesszük a tésztára.
A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és kereszt alakban az almára helyezzük.
Felületét a felvert egész tojással lekenjük és légkeveréses sütőben 175 fokon 20-22 percig sütjük.
Elkészítés lépései:
Jó étvágyat kívánunk!