Glutén,-tej és cukormentes szilvás papucs

Ingredients:
rizsliszt
30 dkg
kókuszzsír
15 dkg
kisebb tojás sárgája
1
eritrit
3 dkg
szója vagy rizstej
0,5 dl
élesztő
1 dkg
só
csipet
cukormentes házi szilvalekvár
Preparation mode:
Kis tejben megfuttatjuk az élesztőt, egy kevés liszttel megkelesztjük. Összemorzsoljuk a maradék lisztet a kókuszzsírral, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a maradék tejet, az eritritet, a tojássárgáját, és a sót- rugalmas tésztává gyúrjuk, ha szükséges, plusz tejjel lazíthatjuk. Vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. A szilvalekvárból egy fél kiskanálnyit teszünk a lapocskákra, majd félbehajtjuk. Forró sütőbe tesszük, mérsékelt tűzön aranysárgára sütjük.