Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gluténmentes sonkás-hagymás pite

Ingredients:

univerzális gluténmentes lisztkeverék
250 g
Budafoki friss élesztő
15 g
olvasztott margarin
30 g
víz
2 dl
TÖLTELÉK:
habtejszín
3 dl
egésztojás
3 db
sonka összevágva
150 g
kis fej vöröshagyma összevágva
1 db
újhagyma összevágva
1 szál
trappista sajt
150 g
bors

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A tejszínt és a tojást egy botmixerrel alaposan elkeverjük, majd beletesszük a többi összevágott alapanyagot és fakanállal elkeverjük.


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból egy homogén tésztát készítünk és letakarva pihentetjük 10 percet.

A tésztát kinyújtjuk és egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk.
Rövid, 15 perces kelesztést követően 200 °C-on elősütjük a tésztát 15 perc alatt.

A tölteléket egyenletesen ráöntjük a tésztára és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.