Gluténmentes sonkás-hagymás pite

Ingredients:
univerzális gluténmentes lisztkeverék
250 g
Budafoki friss élesztő
15 g
olvasztott margarin
30 g
víz
2 dl
TÖLTELÉK:
habtejszín
3 dl
egésztojás
3 db
sonka összevágva
150 g
kis fej vöröshagyma összevágva
1 db
újhagyma összevágva
1 szál
trappista sajt
150 g
só
bors
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A tejszínt és a tojást egy botmixerrel alaposan elkeverjük, majd beletesszük a többi összevágott alapanyagot és fakanállal elkeverjük.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egy homogén tésztát készítünk és letakarva pihentetjük 10 percet.
A tésztát kinyújtjuk és egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk.
Rövid, 15 perces kelesztést követően 200 °C-on elősütjük a tésztát 15 perc alatt.
A tölteléket egyenletesen ráöntjük a tésztára és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.