Gombás mártogatós

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
15 g
olíva olaj
50 g
víz
150 ml
vöröshagyma apróra vágva
fél fej
fekete olíva bogyó apróra vágva
100 g
gomba apróra vágva
250 g
fokhagyma
2 gerezd
ízlés szerint só, bors
FELÜLETRE:
kukoricadara - kevés sóval, borssal elkeverve
Preparation mode:
Kevés olajon a hagymát az apróra vágott gombával és a fokhagymával pirítsd meg és ízesítsd sóval, borssal! Ügyelj rá, hogy sok folyadék ne maradjon a gombában!
Kihűlésig tedd félre!
A tészta hozzávalóit mérd össze az olíva és a pirított gomba kivételével!
Kezdd el dagasztani a tésztát és a dagasztás felénél tedd bele az olívát és a gombát is, majd alaposan dagaszd ki!
Letakarva pihentesd legalább 20 percet!
Mérd ki 80 g-os darabokra, gömbölyítsd fel, majd 5 percig pihentesd és formázz belőle kb. 30 cm-es rudakat!
Vizezd be a felületét és mártsd bele a darába! Letakarva keleszd kb. 60 percet!
220 °C-os előmelegített sütőben süsd 8-10 percig!
Jó étvágyat kívánunk!