Káposztás pogácsa

Ingredients:
Preparation mode:
A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze.
Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki.
A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és gyors mozdulatokkal készíts tésztát.
Letakarva a hűtőben pihentesd 30 percet, majd vedd ki és nyújtsd el téglalap alapúra kb. 0,5 cm vastagra.
Kend el egyenletesen a tésztán a káposztát és hajtsd a két szélét középre majd az egészet félbe, mint egy könyv. (Dupla hajtás).
Nyújtsd a tésztát kb. 1 cm vastagra.
Ezután egy éles késsel irdald be a tetejét és vágd fel 5×5 cm-es négyzet alakú pogácsákra.
Tedd sütőpapírral bélelt tepsire és letakarva keleszd legalább 40 percet.
Sütés előtt egésztojással kend le és 200 °C-on süsd aranybarnára kb. 10 perc alatt.
Jó étvágyat kívánunk!