Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Káposztás pogácsa

Ingredients:

BL 55 liszt
1000 g
Budafoki friss élesztő
50 g
35 g
sertészsír
200 g
margarin
200 g
cukor
20 g
tejföl
140 g
joghurt
100 g
egész tojás
2 db
TÖLTELÉK:
fejeskáposzta (közepes)
fél fej
vöröshagyma
1 kis fej
só, bors
ízlés szerint
cukor
2 ek
olaj
egy kevés

Preparation mode:

A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze.
Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki.

A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és gyors mozdulatokkal készíts tésztát.

Letakarva a hűtőben pihentesd 30 percet, majd vedd ki és nyújtsd el téglalap alapúra kb. 0,5 cm vastagra.

Kend el egyenletesen a tésztán a káposztát és hajtsd a két szélét középre majd az egészet félbe, mint egy könyv. (Dupla hajtás).

Nyújtsd a tésztát kb. 1 cm vastagra.

Ezután egy éles késsel irdald be a tetejét és vágd fel 5×5 cm-es négyzet alakú pogácsákra.

Tedd sütőpapírral bélelt tepsire és letakarva keleszd legalább 40 percet.

Sütés előtt egésztojással kend le és 200 °C-on süsd aranybarnára kb. 10 perc alatt.

 

Jó étvágyat kívánunk!