Hozzávalók
- BL 55 liszt1000 g
- Budafoki friss élesztő50 g
- só35 g
- sertészsír200 g
- margarin200 g
- cukor20 g
- tejföl140 g
- joghurt100 g
- egész tojás2 db
- TÖLTELÉK:
- fejeskáposzta (közepes)fél fej
- vöröshagyma1 kis fej
- só, borsízlés szerint
- cukor2 ek
- olajegy kevés
Elkészítés:
A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze.
Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki.
A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és gyors mozdulatokkal készíts tésztát.
Letakarva a hűtőben pihentesd 30 percet, majd vedd ki és nyújtsd el téglalap alapúra kb. 0,5 cm vastagra.
Kend el egyenletesen a tésztán a káposztát és hajtsd a két szélét középre majd az egészet félbe, mint egy könyv. (Dupla hajtás).