Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Káposztás pogácsa

Hozzávalók

  • BL 55 liszt
    1000 g
  • Budafoki friss élesztő
    50 g
  • só
    35 g
  • sertészsír
    200 g
  • margarin
    200 g
  • cukor
    20 g
  • tejföl
    140 g
  • joghurt
    100 g
  • egész tojás
    2 db
  • TÖLTELÉK:
  • fejeskáposzta (közepes)
    fél fej
  • vöröshagyma
    1 kis fej
  • só, bors
    ízlés szerint
  • cukor
    2 ek
  • olaj
    egy kevés

Elkészítés:

A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze.
Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki.

A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és gyors mozdulatokkal készíts tésztát.

Letakarva a hűtőben pihentesd 30 percet, majd vedd ki és nyújtsd el téglalap alapúra kb. 0,5 cm vastagra.

Kend el egyenletesen a tésztán a káposztát és hajtsd a két szélét középre majd az egészet félbe, mint egy könyv. (Dupla hajtás).