Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Karamellás puffancs

Ingredients:

BL55 búzaliszt
500 g
tej
225 ml
Budafoki élesztő
30 g
10 g
cukor
60 g
vaj
100 g
főzött kávé
50 ml

Preparation mode:

Főzzünk le egy adag hosszú kávét (nem erőset), majd hagyjuk kihűlni. Mérjük össze az összes összetevőt egy edénybe, dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd pihentessük 20 percig letakarva. Osszuk fel 60 grammos darabokra és formázzuk gombócformára (gömbölyítsük). Letakarva ismét pihentessük 15 percig, majd ismételjük meg a formázást. A tésztadarabokat tegyük sütőpapíron sütőlemezre és letakarva kelesszük 50-60 percig (ez a kávé erősségétől függ).
Ha jól megkelt, óvatos mozdulatokkal kenjük le a puffancsokat felvert tojással. 200°C-os sütőben süssük készre, kb. 15-18 perc alatt, amíg aranybarna lesz (sütőtől függ). Főzzünk karamellás pudingot, hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. A kihűlt puffancsokat egyszerűen vágjuk ketté keresztben, és töltsük meg jó sok hideg pudinggal.

Elkészítés lépései:

Karamellás puffancs elkészítésének 1. lépése