Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kefíres lángos

Preparation mode:

Tészta hozzávalói, 4 db tojás, 5 dkg friss élesztő, 1 csipet cukor, 6 dl kefir, 3 tk só, 100 dkg liszt ,
A tetejére, pár gerezd fokhagyma, 1 nagy doboz tejföl, 20-25 dkg sajt reszelt

Egy kevés langyos kefírben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Utána hozzáadjuk a többi kefírt,a tojásokat és a sót,jól elkeverjük,végül a lisztet is hozzáadjuk,és az egészet jól összedolgozzuk.Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
(ha előre készítjük el a tésztát pl előtte való nap ,akkor éjszakára (felhasználásig) tegyük hűtőbe)

Elkészítés lépései:

Kefíres lángos elkészítésének 1. lépése
Lisztes kézzel gombócot forgatunk, majd ellapítjuk ,széleit széthúzogatjuk és
bő forró olajban mindkét oldalát kisütjük,majd papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk a fölösleges zsiradékot.
Fokhagymával bedörzsöljük a tetejét megsózzuk ha szükséges és tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.