Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Kétszersült ciabatta

Preparation mode:

Tészta, 1 kg búzaliszt, 700 ml víz, 22 g só, ½ kocka Budafoki élesztő, 30 ml olívaolaj, olíva (magozott), Feltét, prosciutto (sonka), mozzarella, paradicsom (friss vagy szárított), olíva, friss fűszerek, pesto

Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Ekkor hozzádolgozzuk az olívát. A tésztát négyszög alakúra formázzuk, és kb. 5 hosszúkás darabra vágjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 230 °C-on kb. 20 percig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd átlósan vágjuk ketté. Kenjük meg pestóval és helyezzük rá prosciuttót (sonkát), mozzarellát, (friss vagy szárított) paradicsomot, olívát. Ezután ismét süssük meg 250°C-on kb. 7-10 percig. Tálalás előtt még szórjuk meg friss fűszerekkel.

Elkészítés lépései:

Kétszersült ciabatta elkészítésének 1. lépése
Kétszersült ciabatta elkészítésének 2. lépése