Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kókuszlabda

Ingredients:

BL 55 liszt
500 g
Budafoki élesztő
35 g
8 g
cukor
100 g
vaj
100 g
rum aroma
1 ek
kakaó por
20 g
vaníliás cukor
1 csomag
tej
230 ml
TÖLTELÉK: egész mandula
BEVONÓ:
fehér csokoládé
100 g
vaj
25 g
tej
25 ml
kókuszreszelék

Preparation mode:

A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát, melyet letakarva pihentess legalább 30-40 percet.

A megkelt tésztát mérlegen mérd ki 20 grammos darabokra és gömbölyítsd fel.

Egy 5 perces pihentetést követően egy szem mandulát nyomj a tészta közepébe és újra gömbölyítsd fel.

Sütőpapíros lemezre tedd a gombócokat és letakarva keleszd legalább duplájára, ez kb. 50-60 perc.

190°C-on süsd 8-9 percig.

Bevonó: A csokoládét törd össze egy tálba és mikróban olvaszd fel, majd keverd bele a vajat és a tejet, hogy egynemű tejföl sűrűségű masszát kapj. Ebben az elkészült tésztákat alaposan forgasd meg, majd hempergesd meg a kókuszreszelékben.

Jó étvágyat kívánunk!