Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Köményes-sós kifli

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
cukor
10 g
margarin
50 g
tojás
1 db
tej
250 ml
TÖLTELÉK:
olvasztott vaj
50 g
FELÜLETRE:
egész kömény

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát.

Oszd a tésztát kettő egyenlő részre, majd felgömbölyítve, letakarva pihentesd legalább 20 percet.

Egy nyújtófával nyújtsd ki a tésztát kb. 40 cm átmérőjűre és 16 egyenlő részre vágd fel. Kend meg az olvasztott margarinnal és csavard fel mini croissant alakúra.

Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 60 percet.

Felületét egésztojással kend le és egészköménnyel, sóval szórd le.

190 °C-on 8-10 perc alatt süsd aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk!