Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Krumplipürés pogácsa

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
vaj
200 g
cukor
10 g
krumplipüré
250 g
vöröshagyma
1 fej
tojás
1 db
tej
150 ml

Preparation mode:

A hagymát szálasra vágd fel és kevés cukron és zsíron alaposan pirítsd meg, majd hagyd kihűlni.

A lisztet a vajjal morzsold össze, azután adj hozzá minden hozzávalót a hagyma kivételével és dagaszd ki a tésztát. A végén tedd bele a hagymát és még pár mozdulattal dolgozd bele.

Hűtőben pihentesd letakarva legalább 60 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és egy éles késsel vágd fel kb. 2×2 cm-es négyzetekre.

Letakarva keleszd legalább 60 percet meleg helyen, majd felületét egésztojással kend le.

220 °C-on 6-8 perc alatt süsd aranybarnára.

 

Jó étvágyat kívánunk!