Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Magvas pogácsa

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
cukor
15 g
vaj vagy margarin
200 g
dió
50 g
napraforgó
50 g
lenmag
50 g
szezámmag
50 g
tökmag
50 g
tej
200 ml
tojás
1 db
+ 1 tojás a kenéshez

Preparation mode:

A magokat sütőben vagy egy serpenyőben enyhén pirítsd meg és hagyd kihűlni.

A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze és add hozzá a többi hozzávalót, illetve a magokat is, és dagassz egy homogén tésztát.

Letakarva pihentesd 20 percet, majd sodrófával nyújtsd ki kb. 1 ujjnyi vastagra és egy kb. 3 cm-es kiszúróval szúrd ki.

Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 50 percet.

Felületét egésztojással kend le és 210 °C-os előmelegített sütőben süsd készre kb. 8-10 perc alatt.

Jó étvágyat kívánunk!