Hozzávalók
- búzafinomliszt500 g
- friss Budafoki élesztő25 g
- só15 g
- cukor15 g
- vaj vagy margarin200 g
- dió50 g
- napraforgó50 g
- lenmag50 g
- szezámmag50 g
- tökmag50 g
- tej200 ml
- tojás1 db
- + 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A magokat sütőben vagy egy serpenyőben enyhén pirítsd meg és hagyd kihűlni.
A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze és add hozzá a többi hozzávalót, illetve a magokat is, és dagassz egy homogén tésztát.
Letakarva pihentesd 20 percet, majd sodrófával nyújtsd ki kb. 1 ujjnyi vastagra és egy kb. 3 cm-es kiszúróval szúrd ki.
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 50 percet.
Felületét egésztojással kend le és 210 °C-os előmelegített sütőben süsd készre kb. 8-10 perc alatt.
Jó étvágyat kívánunk!