Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Német meggyes pite

Ingredients:

liszt
30 dkg
vaj
15 dkg
cukor
8 dkg
tojás
1 db
sütőpor
1 csomag
1 csipet
liszt
10 dkg
kristálycukor
10 dkg
vaj
10 dkg
őrölt fahéj
1 tk
vaníliás puding
1 csomag
tej
4 dl
cukor
6 ek
tejföl
2 ek
fahéjas kristálycukor
3 ek
meggy, / barack, / szilva
50-70 dkg

Preparation mode:

1. tészta:

30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 8 dkg cukrot, 1 cs. s. port, 1 csipet sót elmorzsoljuk, és hozzáadunk 1 tojást (linzer állagú tésztát kell gyúrjunk). Ha kell egy csöpp tejet/tejszínt tehetünk hozzá. Folpakkba csomagolva hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.

2. tészta:

A 10 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat és 1 tk fahéjat, is összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük.

Az  50-70 dkg gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, daraboljuk/szeleteljük, lecsepegtetjük.

Egy csomag vaníliás pudingot felfőzünk 4 dl tejjel és 6 ek. cukorral, 1 cs. v. cukorral a megszokott módon. Levesszük a tűzről, és ha nem túl forró de még meleg, belekeverünk 2 ek. tejfölt.

A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeverés) Egy 28 cm pite formát kivajazunk és  belenyomkodjuk a tésztánkat úgy, hogy oldalt a pereméig feljöjjön. Ha kell, késsel levágjuk a felesleget. Utána rásimítjuk a még langyos/képlékeny pudingot, majd szépen kirakjuk a gyümölcsökkel. A héjas oldala legyen a pudingon, a szeletelt fele felfelé. Most megszórjuk a gyümölcsök tetejét fahéj kr. cukor keverékével. Végül a fahéjas tésztát, ráreszeljük egy nagylyukú reszelő segítségével.

Légkeverésen sütjük kb. 1 órát, 150 fokon. Lehet, hogy nem elég neki, akkor még 10-15 perc felső sütésen, hogy egy kicsit karamellizálódjon a teteje.

Melegen NE szeleteljük.