Német meggyes pite

Ingredients:
Preparation mode:
1. tészta:
30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 8 dkg cukrot, 1 cs. s. port, 1 csipet sót elmorzsoljuk, és hozzáadunk 1 tojást (linzer állagú tésztát kell gyúrjunk). Ha kell egy csöpp tejet/tejszínt tehetünk hozzá. Folpakkba csomagolva hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.
2. tészta:
A 10 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat és 1 tk fahéjat, is összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük.
Az 50-70 dkg gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, daraboljuk/szeleteljük, lecsepegtetjük.
Egy csomag vaníliás pudingot felfőzünk 4 dl tejjel és 6 ek. cukorral, 1 cs. v. cukorral a megszokott módon. Levesszük a tűzről, és ha nem túl forró de még meleg, belekeverünk 2 ek. tejfölt.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeverés) Egy 28 cm pite formát kivajazunk és belenyomkodjuk a tésztánkat úgy, hogy oldalt a pereméig feljöjjön. Ha kell, késsel levágjuk a felesleget. Utána rásimítjuk a még langyos/képlékeny pudingot, majd szépen kirakjuk a gyümölcsökkel. A héjas oldala legyen a pudingon, a szeletelt fele felfelé. Most megszórjuk a gyümölcsök tetejét fahéj kr. cukor keverékével. Végül a fahéjas tésztát, ráreszeljük egy nagylyukú reszelő segítségével.
Légkeverésen sütjük kb. 1 órát, 150 fokon. Lehet, hogy nem elég neki, akkor még 10-15 perc felső sütésen, hogy egy kicsit karamellizálódjon a teteje.
Melegen NE szeleteljük.