Olasz húsvéti tojásos koszorú

Ingredients:
búzaliszt
1 kg
Budafoki élesztő
1 kocka
só
10 g
cukor
100 g
vaj
100 g
tojás
1
tojás
1
reszelt mandula
Preparation mode:
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük.
Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk.
Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával.
Sütés: 215°C-on.
Elkészítés lépései:
Az elkészített szálból két szálat nyújtunk és ezeket összefonjuk
ha összefontuk
a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk.
Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával.