Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Party mártogatós rúd

Ingredients:

BL55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
30 g
15 g
őrölt fehér bors
2 g
barna sör
200 ml
cukor
20 g
sütőmargarin
350 g
TÖLTELÉK:
paradicsomszósz
100 g
szárított bazsalikom
kevés só
kevés szezámmag

Preparation mode:

Elkészítés:

A margarin kivételével a hozzávalókból selymes tésztát készítünk, majd felgömbölyítjük és egy kereszt vágást végzünk rajta. Letakarva pihentetjük 10 percet.

Nyújtófával „lóhere” alakúra nyújtjuk. A margarint egyenletes négyzet alakúra nyújtjuk és tészta közepére helyezzük.
A tésztával becsomagoljuk a margarint, majd kinyújtjuk kb. 5mm vastagra és egy szimpla hajtást végzünk.

Letakarva pihentetjük 10 percet, majd a hajtást megismételjük.

Ismét pihentetjük 10 percet és kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra.

A tészta felületét megkenjük egyenletesen paradicsom szósszal és vékonyan megszórjuk sóval, bazsalikommal és szezámmaggal.
Ketté hajtjuk a tésztát és kb. 0,5 cm-es csíkokat vágunk belőle és megtekerjük.

Sütőpapiros lemezre helyezzük és letakarva kelesztjük 30-40 percet.

210 °C-os sütőben sütjük 10-12 percig.