Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Party mártogatós rúd

Hozzávalók

  • BL55 finomliszt
    500 g
  • friss Budafoki élesztő
    30 g
  • só
    15 g
  • őrölt fehér bors
    2 g
  • barna sör
    200 ml
  • cukor
    20 g
  • sütőmargarin
    350 g
  • TÖLTELÉK:
  • paradicsomszósz
    100 g
  • szárított bazsalikom
  • kevés só
  • kevés szezámmag

Elkészítés:

Elkészítés:

A margarin kivételével a hozzávalókból selymes tésztát készítünk, majd felgömbölyítjük és egy kereszt vágást végzünk rajta. Letakarva pihentetjük 10 percet.

Nyújtófával „lóhere” alakúra nyújtjuk. A margarint egyenletes négyzet alakúra nyújtjuk és tészta közepére helyezzük.
A tésztával becsomagoljuk a margarint, majd kinyújtjuk kb. 5mm vastagra és egy szimpla hajtást végzünk.

Letakarva pihentetjük 10 percet, majd a hajtást megismételjük.

Ismét pihentetjük 10 percet és kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra.

A tészta felületét megkenjük egyenletesen paradicsom szósszal és vékonyan megszórjuk sóval, bazsalikommal és szezámmaggal.
Ketté hajtjuk a tésztát és kb. 0,5 cm-es csíkokat vágunk belőle és megtekerjük.

Sütőpapiros lemezre helyezzük és letakarva kelesztjük 30-40 percet.

210 °C-os sütőben sütjük 10-12 percig.