Hozzávalók
- BL55 finomliszt500 g
- friss Budafoki élesztő30 g
- só15 g
- őrölt fehér bors2 g
- barna sör200 ml
- cukor20 g
- sütőmargarin350 g
- TÖLTELÉK:
- paradicsomszósz100 g
- szárított bazsalikom
- kevés só
- kevés szezámmag
Elkészítés:
Elkészítés:
A margarin kivételével a hozzávalókból selymes tésztát készítünk, majd felgömbölyítjük és egy kereszt vágást végzünk rajta. Letakarva pihentetjük 10 percet.
Nyújtófával „lóhere” alakúra nyújtjuk. A margarint egyenletes négyzet alakúra nyújtjuk és tészta közepére helyezzük.
A tésztával becsomagoljuk a margarint, majd kinyújtjuk kb. 5mm vastagra és egy szimpla hajtást végzünk.
Letakarva pihentetjük 10 percet, majd a hajtást megismételjük.
Ismét pihentetjük 10 percet és kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra.
A tészta felületét megkenjük egyenletesen paradicsom szósszal és vékonyan megszórjuk sóval, bazsalikommal és szezámmaggal.
Ketté hajtjuk a tésztát és kb. 0,5 cm-es csíkokat vágunk belőle és megtekerjük.
Sütőpapiros lemezre helyezzük és letakarva kelesztjük 30-40 percet.
210 °C-os sütőben sütjük 10-12 percig.