Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pékek rántottája

Preparation mode:

Hozzávalók:

Tészta: , 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 8 ml olívaolaj, kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db),
Töltelék: , 4-5 egész tojás, ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára nem nő (kb. 1 óra). Majd a megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk (formától függően kb. 60-80 grammos darabokra), gombócokat formálunk belőlük és 10 percig pihentetjük.
A formákat kivajazzuk és a gombócokat kör alakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), majd kibéleljük velük a formákat. Villával megszurkáljuk a tészta alját. Kelesszük kb. 30-40 percig.
A töltelék összetevőiből rántotta-alapanyagot készítünk, és a már megkelt tésztáinkba beletöltjük a nyers rántottánkat.
Előmelegített sütőben Süssük készre 220-230 fokon kb. 10-12 perc alatt.

Elkészítés lépései:

Pékek rántottája elkészítésének 1. lépése