Petrezselymes-burgonyás pogácsa

Ingredients:
BL55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
só
15 g
vaj
200 g
főtt burgonya
200 g
friss vágott petrezselyem
100 g
cukor
10 g
tojás
1 db
tej
100 ml
Preparation mode:
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát!
Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd!
Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki!
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 40 percet!
Sütés előtt egésztojással kend le a felületét és 190 °C-on 12-14 perc alatt süsd aranybarnára!
Jó étvágyat kívánunk!