Hozzávalók
- BL55 finomliszt500 g
- Budafoki friss élesztő25 g
- só15 g
- vaj200 g
- főtt burgonya200 g
- friss vágott petrezselyem100 g
- cukor10 g
- tojás1 db
- tej100 ml
Elkészítés:
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát!
Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd!
Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki!
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 40 percet!
Sütés előtt egésztojással kend le a felületét és 190 °C-on 12-14 perc alatt süsd aranybarnára!
Jó étvágyat kívánunk!