Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Petrezselymes-burgonyás pogácsa

Hozzávalók

  • BL55 finomliszt
    500 g
  • Budafoki friss élesztő
    25 g
  • só
    15 g
  • vaj
    200 g
  • főtt burgonya
    200 g
  • friss vágott petrezselyem
    100 g
  • cukor
    10 g
  • tojás
    1 db
  • tej
    100 ml

Elkészítés:

A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát!

Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd!

Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki!
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 40 percet!

Sütés előtt egésztojással kend le a felületét és 190 °C-on 12-14 perc alatt süsd aranybarnára!

Jó étvágyat kívánunk!