Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Pizzás stangli

Preparation mode:

Tészta: , 800 g liszt, 50 g Budafoki élesztő, 4 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 6 evőkanál olaj, Szósz:, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 200 g sűrített paradicsom, 3 evőkanál ketchup, 3 kávéskanál oregano, 1 kávéskanál bazsalikom, 5 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 1,5 dl víz, Feltét ízlés szerint. Nálam kb 20 dkg vékonyra szeletelt szalámi és 30 dkg reszelt sajt.

A tésztához a langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd a sóval elkevert liszthez öntöm, hozzáadom az olajat is és összegyúrom. Meleg helyen kb. 40 perc alatt duplájára kelesztem.
Amíg kel a tészta, elkészítem hozzá a szószt. A vöröshagymát nagyon apróra összevágom, 3 evőkanál olajon üvegesre pirítom. Amíg pirul, kimérem a sűrített paradicsomot, hozzákeverem a többi hozzávalót és a hagymára öntöm. Kevergetve összeforralom, majd hűlni hagyom.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 12 cikkre vágom és mindegyiket hosszúra nyújtom, majd feltekerem, mint egy kiflit. Sütőpapíros tepsin 15 percig pihentetem, majd hosszában jó mélyen végig bevágom és sodrófával ellapogatom a közepét, a szélén kis peremet hagyva. Megkenem a szósszal, erre jöhet a feltét, ami lehet szalámi, sonka, szalonna, ki mit szeret, majd erre még egy kis szósz és a tetejére reszelt sajt. Aki szereti hagymakarikákkal is megszórhatja. 30 percig kelesztem a stanglikat, majd 180 fokon megsütöm.

Elkészítés lépései:

Pizzás stangli elkészítésének 1. lépése
Fázisfotók