Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Reggeli kakaós és fahéjas csigák

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
7 g
cukor
50 g
margarin
25 g
tojás
1 db
hajtogató margarin (200 g margarin + 50 g liszt elkeverve, szögletesre formázva)
250 g
tej
200 ml
FAHÉJAS TÖLTELÉK:
őrölt fahéj
5 g
kristálycukor
35 g
vaníliás cukor
10 g
darált háztartási keksz
25 g
KAKAÓS TÖLTELÉK:
kakaópor
5 g
kristálycukor
45 g
vaníliás cukor
10 g
darált háztartási keksz
25 g

Preparation mode:

A hajtogató margarin kivételével készíts egy rugalmas hűvös tésztát és letakarva pihentesd hűtőben 30 percet.

A hajtogató margarint nyújtsd ki és csomagold bele a tésztába:

Fordítsd el 90 fokkal, nyújtsd ki és végezz egy dupla hajtást:

Ismét tedd hűtőbe 15 percre.

A 15 perc elteltével ismételd meg a hajtást és újra tedd a hűtőbe 30 percre.

A tésztát nyújtsd ki kb. 60×40 cm-es, 3 mm magas téglalapra. Felezd meg (a 2 féle töltelék számára) és kend le felületüket tejjel.

A fahéjas és kakaós töltelékeket készítsd el és egyenletesen oszlasd el a tésztákon. A tetejét nedvesítsd vízzel és szorosan (de ne túl szorosan) tekerd fel a csigákat.

Egy éles késsel kb. 1 ujjnyi vastagra szeleteld és sütőpapíros lemezre helyezd őket.

Gondosan fóliázd le és egy éjszakára tedd hűtőbe, majd reggel 180 °C-os előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd készre.