Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Reggeli kakaós és fahéjas csigák

Hozzávalók

  • BL 55 finomliszt
    500 g
  • Budafoki élesztő
    25 g
  • só
    7 g
  • cukor
    50 g
  • margarin
    25 g
  • tojás
    1 db
  • hajtogató margarin (200 g margarin + 50 g liszt elkeverve, szögletesre formázva)
    250 g
  • tej
    200 ml
  • FAHÉJAS TÖLTELÉK:
  • őrölt fahéj
    5 g
  • kristálycukor
    35 g
  • vaníliás cukor
    10 g
  • darált háztartási keksz
    25 g
  • KAKAÓS TÖLTELÉK:
  • kakaópor
    5 g
  • kristálycukor
    45 g
  • vaníliás cukor
    10 g
  • darált háztartási keksz
    25 g

Elkészítés:

A hajtogató margarin kivételével készíts egy rugalmas hűvös tésztát és letakarva pihentesd hűtőben 30 percet.

A hajtogató margarint nyújtsd ki és csomagold bele a tésztába: