Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Ribizlis-túrós csiga (cukormentes)

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
eritritol
80 g
tojás
1 db
margarin
80 g
kókusztej
180 ml
TÖLTELÉK:
tehéntúró
500 g
tejföl
150 g
eritritol
150 g
ribizli
150 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük.

Sütemény elkészítése:

A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük 30 percet.

Kb. 60×40 cm-es téglalap alapúra nyújtjuk a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a túró tölteléket. Gazdagon beszórjuk friss ribizlivel.

Ezután csigának feltekerjük.

Egy-másfél ujjnyi csigákat vágunk és egy kizsírozott tepsibe tesszük, közel egymáshoz.
Letakarva kelesztjük meleg helyen addig, míg egymásba nem kelnek, ez akár lehet 1 óra is.

180 °C-os előmelegített sütőben sütjük 23-26 percig aranybarnára.

Sütés után, még melegen átkenjük kókusztejjel.