Ribizlis-túrós csiga (cukormentes)

Ingredients:
BL 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
eritritol
80 g
tojás
1 db
margarin
80 g
kókusztej
180 ml
TÖLTELÉK:
tehéntúró
500 g
tejföl
150 g
eritritol
150 g
ribizli
150 g
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük.
Sütemény elkészítése:
A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük 30 percet.
Kb. 60×40 cm-es téglalap alapúra nyújtjuk a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a túró tölteléket. Gazdagon beszórjuk friss ribizlivel.
Ezután csigának feltekerjük.
Egy-másfél ujjnyi csigákat vágunk és egy kizsírozott tepsibe tesszük, közel egymáshoz.
Letakarva kelesztjük meleg helyen addig, míg egymásba nem kelnek, ez akár lehet 1 óra is.
180 °C-os előmelegített sütőben sütjük 23-26 percig aranybarnára.
Sütés után, még melegen átkenjük kókusztejjel.