Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtos-fokhagymás cipó

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
15 g
10 g
joghurt
1 kis pohár
víz
150 ml
vaj
25 g
FOKHAGYMÁS MÁRTÁS:
tömlős sajt
400 g
fokhagyma
5-6 gerezd
1-2 csipet
újhagyma
2 db
tej
1 dl
trappista sajt
150 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit mérd össze, majd a langyos vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 20 percet, majd mérd ki 200 g-os darabokra és gömbölyítsd fel, aztán tedd sütőpapíros lemezre.

Letakarva keleszd legalább 90 percet.

Sütés előtt szúrd meg a tésztát, hogy a gőz ki tudjon jönni.

200 °C-os előmelegített gőzös sütőben süsd kb. 20 percet.

Mártás elkészítése:

Minden hozzávalót mérj össze egy főzőedénybe, és állandó keverés mellett melegítsd forráspontig.

A kész cipók tetejét vágd be és locsold meg a sajtmártással.

Reszelt sajttal, karikára vágott újhagyma zölddel díszítheted.

Jó étvágyat kívánunk!