Snidlinges pogácsa

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
vaj
200 g
vágott friss snidling
50 g
tojássárgája
1 db
cukor
7,5 g
tejföl
1 kis pohár
tej
100 ml
Preparation mode:
A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze, majd add hozzá a többi nyersanyagot és készíts egy homogén, rugalmas tésztát.
Letakarva hűtőben pihentesd 1 órát.
Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát és végezz egy szimpla hajtást, majd nyújtsd ki a pogácsa vastagságára (kb. 1,5 cm) és szúrd ki kb. 4 cm-es kiszúróval.
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 1 órát.
Felületét egésztojással kend le és apróra zúzott mandulával díszítsd.
220 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 6-8 percig.
Jó étvágyat kívánunk!