Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Snidlinges pogácsa

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
vaj
200 g
vágott friss snidling
50 g
tojássárgája
1 db
cukor
7,5 g
tejföl
1 kis pohár
tej
100 ml

Preparation mode:

A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze, majd add hozzá a többi nyersanyagot és készíts egy homogén, rugalmas tésztát.

Letakarva hűtőben pihentesd 1 órát.

Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát és végezz egy szimpla hajtást, majd nyújtsd ki a pogácsa vastagságára (kb. 1,5 cm) és szúrd ki kb. 4 cm-es kiszúróval.

Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 1 órát.

Felületét egésztojással kend le és apróra zúzott mandulával díszítsd.

220 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 6-8 percig.

 Jó étvágyat kívánunk!