Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Szakállas pogácsa

Ingredients:

finomliszt
40 dkg
vaj
25 dkg
tojás sárgája
1
kefír
2 ek
reszelt sajt
10 dkg
1 tk
pirospaprika
1 kk
élesztő
2 dkg
tej
0,5 dl
cukor
csipet
vaj
10 dkg
füstölt ömlesztett sajt
10 dkg
háromszög natúr sajt
3-4 db
ízlés szerint bors
reszelt sajt(a
20 dkg

Preparation mode:

Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).

Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütöm. Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.

A krém hozzávalóit simára keverem, a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.