Tiroli meggyes rétes

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A pudingport keverd el hidegen a meggybefőtt egyharmadával.
A befőtt kétharmadát a friss meggyel, cukorral együtt forrald fel egy edényben, majd keverd bele a kikevert meggyes pudingport.
Sűrűsödés után húzd le a tűzről és keverd bele a búzadarát, majd alaposan hűtsd ki.
Tészta készítése:
A margarin kivételével mindent mérj össze és készíts egy rugalmas tésztát.
Lapítsd el szögletesre és tedd a hűtőbe kb. 30 percre letakarva.
A hajtogató margarint sütőpapír között nyújtsd ki kb. 3-4 mm vastagra.
A tésztát vedd ki a hűtőből és tedd a közepére a margarint és hajtsd rá a tésztát.
Fordítsd el 90 fokkal és nyújtsd ki kb. 50 cm x 20 cm-re és végezz egy dupla hajtást.
Letakarva tedd vissza a hűtőbe 30 percre, majd ismételd meg a hajtogatást még egyszer!
A készre hajtott tésztát vágd fel 4 egyenlő csíkra, melyből 2 tésztát (ez lesz az alja) nyújts ki kb. 10 cm szélességűre és tepsi hosszúságúra. A tölteléket osszuk el egyenletesen ezen a két tésztacsíkon.
A maradék 2 tésztacsíkot (ez lesz a teteje) is nyújtsd ki, majd rácsozóval mintázd meg és borítsd be a tölteléket.
Letakarva keleszd 40 percet!
Felületét egésztojással kend le és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 18-20 percig!
Jó étvágyat kívánunk!