Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tiroli meggyes rétes

Ingredients:

finomliszt
400 g
Budafoki friss élesztő
25 g
5 g
cukor
20 g
tojássárgája
1 db
tej
150 ml
margarin (a hajtogatáshoz)
250 g
TÖLTELÉK:
friss meggy
500 g
1 üveg meggybefőtt
680 g
vaníliás főzős pudingpor
2 csomag
cukor
100 g
őrölt fahéj
1 kk
búzadara
25 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A pudingport keverd el hidegen a meggybefőtt egyharmadával.

A befőtt kétharmadát a friss meggyel, cukorral együtt forrald fel egy edényben, majd keverd bele a kikevert meggyes pudingport.

Sűrűsödés után húzd le a tűzről és keverd bele a búzadarát, majd alaposan hűtsd ki.

 

Tészta készítése:

A margarin kivételével mindent mérj össze és készíts egy rugalmas tésztát.
Lapítsd el szögletesre és tedd a hűtőbe kb. 30 percre letakarva.

A hajtogató margarint sütőpapír között nyújtsd ki kb. 3-4 mm vastagra.

A tésztát vedd ki a hűtőből és tedd a közepére a margarint és hajtsd rá a tésztát.

 

Fordítsd el 90 fokkal és nyújtsd ki kb. 50 cm x 20 cm-re és végezz egy dupla hajtást.

Letakarva tedd vissza a hűtőbe 30 percre, majd ismételd meg a hajtogatást még egyszer!

A készre hajtott tésztát vágd fel 4 egyenlő csíkra, melyből 2 tésztát (ez lesz az alja) nyújts ki kb. 10 cm szélességűre és tepsi hosszúságúra. A tölteléket osszuk el egyenletesen ezen a két tésztacsíkon.
A maradék 2 tésztacsíkot (ez lesz a teteje) is nyújtsd ki, majd rácsozóval mintázd meg és borítsd be a tölteléket.

Letakarva keleszd 40 percet!

Felületét egésztojással kend le és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 18-20 percig!

Jó étvágyat kívánunk!