Hozzávalók
- finomliszt400 g
- Budafoki friss élesztő25 g
- só5 g
- cukor20 g
- tojássárgája1 db
- tej150 ml
- margarin (a hajtogatáshoz)250 g
- TÖLTELÉK:
- friss meggy500 g
- 1 üveg meggybefőtt680 g
- vaníliás főzős pudingpor2 csomag
- cukor100 g
- őrölt fahéj1 kk
- búzadara25 g
Elkészítés:
Töltelék elkészítése:
A pudingport keverd el hidegen a meggybefőtt egyharmadával.
A befőtt kétharmadát a friss meggyel, cukorral együtt forrald fel egy edényben, majd keverd bele a kikevert meggyes pudingport.
Sűrűsödés után húzd le a tűzről és keverd bele a búzadarát, majd alaposan hűtsd ki.
Tészta készítése:
A margarin kivételével mindent mérj össze és készíts egy rugalmas tésztát.
Lapítsd el szögletesre és tedd a hűtőbe kb. 30 percre letakarva.
A hajtogató margarint sütőpapír között nyújtsd ki kb. 3-4 mm vastagra.
A tésztát vedd ki a hűtőből és tedd a közepére a margarint és hajtsd rá a tésztát.