Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Tiroli meggyes rétes

Hozzávalók

  • finomliszt
    400 g
  • Budafoki friss élesztő
    25 g
  • só
    5 g
  • cukor
    20 g
  • tojássárgája
    1 db
  • tej
    150 ml
  • margarin (a hajtogatáshoz)
    250 g
  • TÖLTELÉK:
  • friss meggy
    500 g
  • 1 üveg meggybefőtt
    680 g
  • vaníliás főzős pudingpor
    2 csomag
  • cukor
    100 g
  • őrölt fahéj
    1 kk
  • búzadara
    25 g

Elkészítés:

Töltelék elkészítése:

A pudingport keverd el hidegen a meggybefőtt egyharmadával.

A befőtt kétharmadát a friss meggyel, cukorral együtt forrald fel egy edényben, majd keverd bele a kikevert meggyes pudingport.

Sűrűsödés után húzd le a tűzről és keverd bele a búzadarát, majd alaposan hűtsd ki.

 

Tészta készítése:

A margarin kivételével mindent mérj össze és készíts egy rugalmas tésztát.
Lapítsd el szögletesre és tedd a hűtőbe kb. 30 percre letakarva.

A hajtogató margarint sütőpapír között nyújtsd ki kb. 3-4 mm vastagra.

A tésztát vedd ki a hűtőből és tedd a közepére a margarint és hajtsd rá a tésztát.