Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Töltött kenyér (zöldhagymás-kolbászos-sajtos)

Ingredients:

BL 55 liszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
12 g
olívaolaj
25 g
apróra vágott zöldhagyma
40 g
tojás
1 db
víz
250 ml
TÖLTELÉK:
lángolt csemege kolbász, apróra vágva
1 szál
újhagyma apróra vágva
2 szál
edami sajt reszelve

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk.

Letakarva pihentetjük legalább 20 percet.

10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket felgömbölyítjük.

A tésztákat kerekre nyújtjuk egy nyújtófával és egy adag tölteléket helyezünk a közepébe, majd összehatjuk, mint egy kagylót.

5 db töltött tésztát teszünk egy kenyér sütőformába, melyet kizsírozunk.

Letakarva kelesztjük legalább 40 percet, majd 200 °C-os előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.