Hozzávalók
- BL 55 liszt500 g
- friss Budafoki élesztő25 g
- só12 g
- olívaolaj25 g
- apróra vágott zöldhagyma40 g
- tojás1 db
- víz250 ml
- TÖLTELÉK:
- lángolt csemege kolbász, apróra vágva1 szál
- újhagyma apróra vágva2 szál
- edami sajt reszelve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk.
Letakarva pihentetjük legalább 20 percet.
10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket felgömbölyítjük.
A tésztákat kerekre nyújtjuk egy nyújtófával és egy adag tölteléket helyezünk a közepébe, majd összehatjuk, mint egy kagylót.
5 db töltött tésztát teszünk egy kenyér sütőformába, melyet kizsírozunk.
Letakarva kelesztjük legalább 40 percet, majd 200 °C-os előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.