Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Töltött kenyér (zöldhagymás-kolbászos-sajtos)

Hozzávalók

  • BL 55 liszt
    500 g
  • friss Budafoki élesztő
    25 g
  • só
    12 g
  • olívaolaj
    25 g
  • apróra vágott zöldhagyma
    40 g
  • tojás
    1 db
  • víz
    250 ml
  • TÖLTELÉK:
  • lángolt csemege kolbász, apróra vágva
    1 szál
  • újhagyma apróra vágva
    2 szál
  • edami sajt reszelve

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk.

Letakarva pihentetjük legalább 20 percet.

10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket felgömbölyítjük.

A tésztákat kerekre nyújtjuk egy nyújtófával és egy adag tölteléket helyezünk a közepébe, majd összehatjuk, mint egy kagylót.

5 db töltött tésztát teszünk egy kenyér sütőformába, melyet kizsírozunk.

Letakarva kelesztjük legalább 40 percet, majd 200 °C-os előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.