Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Triplacsokis szívbriós

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
8 g
vaj
75 g
kakaópor
20 g
tejföl
50 g
tojás
1 db
cukor
50 g
vaníliás cukor
1 zacskó
citrom héja
fél db
tej
200 ml
TÖLTELÉK:
hidegen kikeverhető pudingpor
1 zacskó
(78 g)
kakaópor
30 g
cukor
50 g
tej
200 ml
+ csokicsepp
100 g
(tej- vagy étcsokis)
DÍSZÍTÉS:
cukorszirup
30 g cukor + 30 g víz
fehércsokoládé

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze egy tálba és a langyos tejjel alaposan dagaszd ki a tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 30 percet.

Nyújtsd ki a tésztát kb. 40×30 cm méretűre. A töltelék hozzávalóit (csokicsepp kivételével) keverd simára pár perc alatt. Kend meg a tésztát a kakaós krémmel, majd szórd meg egyenletesen a csokicseppel.

Tekerd fel a csigát a két szemben lévő oldal felől úgy, hogy középen érjen össze, majd másfél ujjnyi vastagra szeleteld fel és helyezd sütőpapíros lemezre.

Letakarva keleszd legalább 1 órát, majd felületét egésztojással kend le és 180 °C-os sütőben 10-12 perc alatt süsd készre.

 

Díszítés: 

Készítsd el a cukorszirupot: tedd egy edénybe a cukrot és a vizet, majd forráspontig melegítsd fel.

A cukorsziruppal kend le a sütemény felületét, majd kihűlés után fehércsokoládét reszelj a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!