Hozzávalók
- búzafinomliszt500 g
- Budafoki friss élesztő25 g
- só8 g
- vaj75 g
- kakaópor20 g
- tejföl50 g
- tojás1 db
- cukor50 g
- vaníliás cukor1 zacskó
- citrom héjafél db
- tej200 ml
- TÖLTELÉK:
- hidegen kikeverhető pudingpor1 zacskó(78 g)
- kakaópor30 g
- cukor50 g
- tej200 ml
- + csokicsepp100 g(tej- vagy étcsokis)
- DÍSZÍTÉS:
- cukorszirup30 g cukor + 30 g víz
- fehércsokoládé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze egy tálba és a langyos tejjel alaposan dagaszd ki a tésztát.
Letakarva pihentesd legalább 30 percet.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 40×30 cm méretűre. A töltelék hozzávalóit (csokicsepp kivételével) keverd simára pár perc alatt. Kend meg a tésztát a kakaós krémmel, majd szórd meg egyenletesen a csokicseppel.
Tekerd fel a csigát a két szemben lévő oldal felől úgy, hogy középen érjen össze, majd másfél ujjnyi vastagra szeleteld fel és helyezd sütőpapíros lemezre.
Letakarva keleszd legalább 1 órát, majd felületét egésztojással kend le és 180 °C-os sütőben 10-12 perc alatt süsd készre.
Díszítés:
Készítsd el a cukorszirupot: tedd egy edénybe a cukrot és a vizet, majd forráspontig melegítsd fel.
A cukorsziruppal kend le a sütemény felületét, majd kihűlés után fehércsokoládét reszelj a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!