Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Triplacsokis szívbriós

Hozzávalók

  • búzafinomliszt
    500 g
  • Budafoki friss élesztő
    25 g
  • só
    8 g
  • vaj
    75 g
  • kakaópor
    20 g
  • tejföl
    50 g
  • tojás
    1 db
  • cukor
    50 g
  • vaníliás cukor
    1 zacskó
  • citrom héja
    fél db
  • tej
    200 ml
  • TÖLTELÉK:
  • hidegen kikeverhető pudingpor
    1 zacskó
    (78 g)
  • kakaópor
    30 g
  • cukor
    50 g
  • tej
    200 ml
  • + csokicsepp
    100 g
    (tej- vagy étcsokis)
  • DÍSZÍTÉS:
  • cukorszirup
    30 g cukor + 30 g víz
  • fehércsokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze egy tálba és a langyos tejjel alaposan dagaszd ki a tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 30 percet.

Nyújtsd ki a tésztát kb. 40×30 cm méretűre. A töltelék hozzávalóit (csokicsepp kivételével) keverd simára pár perc alatt. Kend meg a tésztát a kakaós krémmel, majd szórd meg egyenletesen a csokicseppel.

Tekerd fel a csigát a két szemben lévő oldal felől úgy, hogy középen érjen össze, majd másfél ujjnyi vastagra szeleteld fel és helyezd sütőpapíros lemezre.

Letakarva keleszd legalább 1 órát, majd felületét egésztojással kend le és 180 °C-os sütőben 10-12 perc alatt süsd készre.

 

Díszítés: 

Készítsd el a cukorszirupot: tedd egy edénybe a cukrot és a vizet, majd forráspontig melegítsd fel.

A cukorsziruppal kend le a sütemény felületét, majd kihűlés után fehércsokoládét reszelj a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

  • Budafoki élesztő
    Követés
  • 2023.03.06.
  • Könnyű
  • 0 alkalommal kedvenc
  • 0 kedvelés
Kategória:Édes péksüteményekÜnnepi receptek

Ez is érdekelhet: