Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Újhagymás-petrezselymes hasé

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
étolaj
50 g
tej
130 ml
víz
130 ml
cukor
10 g
sütőmargarin (hajtogatáshoz)
150 g
TÖLTELÉK:
újhagyma apróra vágva
100 g
petrezselyemlevél apróra vágva
30 g
Besamel:
olaj
125 g
liszt
100 g
tej
kb. 500 ml
só, bors, szerecsendió

Preparation mode:

Töltelék elkészítése: Az olajon a lisztet pirítsd le, majd a tejjel főzd sűrűre. Ha már nem forró, akkor keverd bele a hagymát és a petrezselymet, illetve ízlés szerint fűszerezd. Tedd habzsákba, ezzel tudod a tésztába tölteni.

Tészta elkészítése:

A margarin kivételével készíts össze minden nyersanyagot, majd készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd hűtőben kb. 30 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát, majd csomagold bele a margarint, nyújtsd ki és egy dupla hajtást végezz.

Dupla hajtás:

Ismételd meg a hajtogatást még egyszer és tedd a hűtőbe pihentetni 30 percre.

Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra, majd 5 cm-es csíkokra vágd fel. Habzsákból a tésztacsíkok közepére nyomj egy adag tölteléket, majd hajtsd rá a tésztát, így kapsz pár csík töltött tésztát. Éles késsel vágd fel kb. 4 cm szélesre és tedd sütőpapíros lemezre. Meleg helyen keleszd letakarva kb. 60 percet.

Egésztojással kend le a felületét és sóval, egészköménnyel díszítsd.

190 °C-on 10 perc alatt süsd aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk!