Vajas croissant

Ingredients:
Preparation mode:
A hajtogató vaj kivételével a hozzávalókból készíts egy rugalmas tésztát. Ügyelj rá, hogy minden hozzávalód hűtő hideg legyen!
Az elkészített tésztát lapítsd el és fólia alatt és helyezd hűtőbe 60 percre.
A hajtogató vajat lapítsd el téglalap alakúra és helyezd a tésztádra, mellyel gondosan csomagold be.
Újabb nyújtást követően végezz egy dupla hajtást és ismét tedd a hűtőbe a tésztát 30 percre.
Dupla hajtás:
A hajtási folyamatot ismételd meg és újra tedd hűtőbe legalább 60 percre.
2-3 mm vastagra nyújtsd ki a tésztádat és egyenlő szárú háromszögeket vágj ki belőle. Egy tészta 50-60 gramm legyen.
Tekerd fel a háromszögeket az alapjuknál kezdve és helyezd sütőpapíros lemezre a croissant-okat.
Fóliával letakarva keleszd kb. 2-3 órát és 170 °C-os sütőben süsd készre 15-18 perc alatt. Sütés előtt egésztojással kend meg a felületét.