Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Vajas croissant

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
15 g
10 g
cukor
50 g
citrom leve
1 db
tojás
1 db
vaj
25 g
tej
200 ml
hajtogató vaj (150 g vaj+ 50 g liszt összegyúrva)
200 g

Preparation mode:

A hajtogató vaj kivételével a hozzávalókból készíts egy rugalmas tésztát.  Ügyelj rá, hogy minden hozzávalód  hűtő hideg legyen!

Az elkészített tésztát lapítsd el és fólia alatt és helyezd hűtőbe 60 percre.

A hajtogató vajat lapítsd el téglalap alakúra és helyezd a tésztádra, mellyel gondosan csomagold be.

Újabb nyújtást követően végezz egy dupla hajtást és ismét tedd a hűtőbe a tésztát 30 percre.

Dupla hajtás:

A hajtási folyamatot ismételd meg és újra tedd hűtőbe legalább 60 percre.

2-3 mm vastagra nyújtsd ki a tésztádat és egyenlő szárú háromszögeket vágj ki belőle. Egy tészta 50-60 gramm legyen.

Tekerd fel a háromszögeket az alapjuknál kezdve és helyezd sütőpapíros lemezre a croissant-okat.

Fóliával letakarva keleszd kb. 2-3 órát és 170 °C-os sütőben süsd készre 15-18 perc alatt. Sütés előtt egésztojással kend meg a felületét.