Valentin-napi vaníliás-málnás babka

Ingredients:
Preparation mode:
Vanília krém: Egy kevés hideg tejben keverd el a tojást, keményítőt és a cukrot, majd a többi tejet forrald fel és hőkiegyenlítés után öntsd bele a forró tejbe. Forrásig keverd folyamatosan, majd vedd le a tűzről, fóliázd le és hűtsd ki.
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy kelttésztát. Oszd el 3 egyenlő részre és letakarva pihentesd legalább 20 percig.
Nyújtófával nyújtsd ki olyan szélesre, mint a sütőforma és legalább háromszor olyan hosszúra. Kend meg ízlés szerint a krémmel és a lekvárral, majd szórd meg a mandulával. Tekerd fel és kettévágva fond össze.
Helyezd sütőpapírral bélelt formába, majd letakarva keleszd legalább 60 percet.
170 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet.
Sütés után dekoráld lekvárral, mandulával.
Jó étvágyat kívánunk!