Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Valentin-napi vaníliás-málnás babka

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
5 g
vaj
75 g
tojás
1 db
cukor
50 g
tej
200 g
TÖLTELÉKEK:
- VANÍLIA KRÉM:
tej
250 g
tojássárgája
2 db
keményítő
20 g
nádcukor
35 g
vaníliás cukor
10 g
- MÁLNALEKVÁR
- SZELETELT PIRÍTOTT MANDULA

Preparation mode:

Vanília krém: Egy kevés hideg tejben keverd el a tojást, keményítőt és a cukrot, majd a többi tejet forrald fel és hőkiegyenlítés után öntsd bele a forró tejbe. Forrásig keverd folyamatosan, majd vedd le a tűzről, fóliázd le és hűtsd ki.

A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy kelttésztát. Oszd el 3 egyenlő részre és letakarva pihentesd legalább 20 percig.

Nyújtófával nyújtsd ki olyan szélesre, mint a sütőforma és legalább háromszor olyan hosszúra. Kend meg ízlés szerint a krémmel és a lekvárral, majd szórd meg a mandulával. Tekerd fel és kettévágva fond össze.

Helyezd sütőpapírral bélelt formába, majd letakarva keleszd legalább 60 percet.

170 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet.

Sütés után dekoráld lekvárral, mandulával.

Jó étvágyat kívánunk!