Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zabpelyhes kenyérke

Ingredients:

KOVÁSZ:
teljeskiőrlésű rozsliszt
50 g
kaukázusi kefir
50 g
víz
50 g
TÉSZTA:
zab
150 g
víz (a zab forrázásához)
200 g
BL-80 búzakenyérliszt
400 g
12 g
friss Budafoki élesztő
25 g
kovász
75 g
víz
220 ml

Preparation mode:

Kovász elkészítése:

Keverd össze a hozzávalókat és legalább 24 órát hagyd meleg helyen letakarva.


Forrázott zab elkészítése:

Forró vízzel forrázd le a zabpelyhet, majd hagyd kihűlni.

 

A kenyér hozzávalóit mérd ki és készítsd össze, majd a forrázott zab kivételével dolgozd ki alaposan a tésztát. A dagasztás vége előtt pár perccel tedd bele a zabpelyhet és alaposan keverd el benne.

Letakarva pihentesd 20 percet, majd oszd kettő egyenlő részre és gömbölyítsd fel.

Pár perc pihentetést követően formázd hosszúkásra, majd három egyenletes vágást végezz a tésztán, vizezd le és szórd meg zabpehellyel.

Helyezd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd legalább 50 percet.

210 °C-os előmelegített sütőben, gőzös légtérben, süsd kb. 20 percet.

Jó étvágyat kívánunk!